06 15263473

klaas moltmaker logo

Hoe lang gaat een plat dak mee?  

Heb je een plat dak? Dit dak is een stuk kwetsbaarder dan een pannendak. Nu ben je wellicht benieuwd hoe lang jouw platte dak nog mee kan. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal en het onderhoud van jouw dak. Ben je benieuwd hoe lang jouw platte dak nog mee gaat? Lees dan even verder. 

Meer informatie hieronder over: 

Een klus voor Klaas?

Helaas kunnen we door drukte momenteel geen opdrachten aannemen. Onze excuses voor het ongemak.

Materialen platte daken 

Hoe lang een plat dak meegaat is ten eerste afhankelijk van het materiaal van jouw dak. We hebben de materialen en levensduur op een rijtje gezet. 

Bitumen dak 

Een bitumen dak gaat rond de 30 jaar mee. Onderhoud aan dit platte dak is erg belangrijk maar doe dit wel op het juiste moment. In de zomer kan een bitumen dak erg zacht worden waardoor het snel beschadigd. Een bitumen dak wordt in de winter juist erg hard, waardoor het snel versplinterd. Kies dus voor het voor- of najaar om je dak te onderhouden.  

PVC dak 

Een PVC dak heeft de minst lange levensduur van al deze daken. Dit platte dak gaat gemiddeld zo'n 25 jaar mee.  

Rubber dak 

Een rubber dak ook wel EPDM genoemd heeft een hoge levensduur. Dit dak gaat vaak wel rond de 40 jaar mee. Daarnaast vraagt dit dak nauwelijks onderhoud.  

Groen dak  

Een groen dak vraagt vrij veel onderhoud, maar gaat wel het langst mee. Met een groen dak kun je zo'n 50 jaar vooruit!  

Onderhoud en inspectie 

Om het platte dak goed te houden en de levensduur te verlengen is onderhoud en inspectie van jouw dak erg belangrijk. Heb je dakbedekking met grof grind? Dan moet regelmatig het mos en de algengroei verwijderd worden. Heb je geen grind? Dan is het verstandig om het platte dak ook te ontdoen van alg, mossen en bladeren. Daarnaast is het bij een plat dak belangrijk dat er sprake is van goede zonbescherming. De zon tast het materiaal namelijk snel aan. Goede zonbescherming kan de levensduur van je dak verhogen.  

Verder is het belangrijk om bij een plat dak goed te letten op de afvoeren. Blijft er water op je dak staan? Dan kunnen de afvoeren verstopt zijn. Check daarnaast of de aansluitingen van je dakopgaande muren nog waterdicht zijn. Zie je lekstrepen bij de stuiknaden? Bel dan zeker een dakdekker!  

Gratis inspectie van jouw platte dak bij Klaas Moltmaker 

Het is belangrijk om een plat dak twee keer per jaar te inspecteren en goed te onderhouden. Heb je hier zelf geen tijd voor of niet genoeg expertise? Schakel dan een dakdekker in. Bij ons kun je profiteren van een gratis dakinspectie. Zo weet je precies hoe het ervoor staat met jouw dak. Door preventief te checken kun je een hoop schade voorkomen.  

Daarnaast kun je Klaas Moltmaker ook inschakelen voor nieuwe dakbedekking en dakrenovaties.  

Vraag een vrijblijvende offerte aan op de contact pagina!  

 

Review Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker Groningen

Super Service; zelfde dag probleem verholpen; vriendelijk en kennis van zaken Kortom: een 10!

-T. van Breukelen

Benieuwd naar meer recensies? Bekijk deze dan hier.