Tips van Klaas Moltmaker bij Lekkages

Een lekkage aan het huis is erg vervelend en brengt veel schade met zich mee. Het is daarom van belang dat een lekkage zo snel mogelijk wordt opgelost, maar voorkomen is nog beter. Vaak probeer je eerst zelf om het op te lossen maar is dit zonder succes. Daarom hebben wij voor u een stappenplan gemaakt zodat u weet wat u moet doen als het gebeurt. En als laatste vertellen wij u hoe u een lekkage kunt voorkomen.

Begin met het water op te vangen

Als eerste moet u het water opvangen. Wij hebben even tijd nodig om bij u te komen. Het water brengt veel schade aan op de vloer en dit is zonde. Door het water op te vangen voorkomt u veel verdere schade aan uw vloer. U kunt dit doen door een bak of emmer op de grond te zetten en langs de leidingen is het verstandig om handdoeken te plaatsen.

Blijf van de lekkage af

Wanneer een waterleiding lekt, gaat het vaak om een zwakke of een versleten leiding. Het advies is: blijf vooral van de leiding af. Wanneer u zelf het gaat proberen te dichten loopt u het risico dat de lekkage alleen maar groter wordt. Het gevolg is dat er dan nog meer schade komt en dit wilt u natuurlijk liever voorkomen.

Check of uw watermeter lekt

Dit kunt u gemakkelijk checken in de volgende drie stappen:
1.    Maak als eerste de watermeter en de leiding droog met een doek.
2.    Vervolgens wacht u een paar minuten.
3.    Wanneer de watermeter lekt dan begint dit direct weer te druppelen.
Mocht u hierna nog twijfelen kunt u nog wel het beste ons direct bellen.

Draai de hoofdkraan dicht

Wanneer u een lekkage heeft is het verstandig om de hoofdkraan dicht te draaien, hierdoor voorkomt u verdere lekkage in uw woning.

Bel de loodgieter

Het is verstandig wanneer u het water opvangt om direct de loodgieter te gaan bellen. Dit moet u ook doen wanneer u twijfelt zodat er niet meer schade komt. Wij proberen dan zo snel mogelijk bij u langs te komen om te kijken wat er precies aan de hand is. En natuurlijk verhelpen wij het dan ook direct.

Onderhoud de leiding en voorkom lekkages

Voorkomen is altijd beter dan een lekkage daadwerkelijk krijgen. Het is daarom verstandig om regelmatig onderhoud aan uw leidingnetwerk te laten uitvoeren. Ook leidingen slijten uiteindelijk en dit zorgt voor lekkages. Door regelmatig onderhoud door ons te laten uitvoeren bent u lekkages voor.

Verder is het verstandig om nooit dingen in de wc of de gootsteen te gooien die daar niet horen, etensrestjes, vochtige doekjes, luiers etc. horen bij het afval. Verder hoort olie en vet ook niet in de wc of gootsteen. Dit zorgt voor vervelende verstoppingen. Gooi ook dit afval in uw afvalbak of breng het naar een inzamelpunt

Maak direct een afspraak

Wilt u uw lekkage verhelpen of een onderhoudsafspraak maken? Neem dan direct contact met ons op!

Contact opnemen

Telefoon Klaas Moltmaker 06 15263473 

Moltmaker Installatie- & dakdekkersbedrijf

 

Locatie Klaas MoltmakerTormentilstraat 66        
9731 DN Groningen   

Sitemap

Telefoon Klaas Moltmaker06 15263473        
info@klaasmoltmaker.nl

 

Bekijk op Facebook

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 22.00 uur

Zaterdag                 8.00 - 17.00 uur

Op zoek naar een professionele loodgieter?

Of bel: 06 15263473