06 15263473

klaas moltmaker logo

Levensduur zinken dakgoot 

Is uw dakgoot toe aan vervanging, maar weet u niet voor welk materiaal dakgoot u moet kiezen? Dakgoten kunt u in verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgen. De meest gebruikte dakgoten zijn van zink, pvc, koper en aluminium. 

Veel huiseigenaren kiezen voor een zinken dakgoot omdat deze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden, een lange levensduur hebben en prijstechnisch ook zeer interessant zijn. Wat een dakgoot van zink uniek maakt is het feit dat het ter plaatse op de juiste maat wordt gebogen en geknipt om vervolgens aan elkaar vast gesoldeerd te worden. Om een optimale levensduur te behalen is het belangrijk dat de zinken dakgoot goed onderhouden wordt. Bij goed onderhoud kan een zinken dakgoot tot wel 40 jaar mee. Dit is een stuk langer dan een dakgoot van pvc, deze gaat gemiddeld 25 jaar mee.  

Hoe moet een zinken dakgoot onderhouden worden? 

Het hoeft niet veel tijd te kosten en is ook niet heel arbeidsintensief, maar goed onderhoud van een zinken dakgoot is van belang. Zo is het belangrijk dat de gehele zinken dakgoot één a twee keer per jaar volledig bladvrij en schoongemaakt wordt. Dit doe je om verstoppingen en lekkages te voorkomen. Wanneer het water langere tijd in de goot blijft staan, bestaat de kans dat de zinken laag hierdoor wordt aangetast. Daarbij dienen ook de soldeernaden goed gecontroleerd te worden. Doordat de zinken dakgoot uit verschillende aan elkaar gesoldeerde delen bestaat, kan het gebeuren dat er na verloop van tijd bij de soldeernaden lekkage ontstaat. Deze soldeernaden zijn makkelijk en voordelig te herstellen door ons.  

Wat zijn de voordelen van een zinken dakgoot? 

Wat kost het plaatsen van een zinken dakgoot? 

De kosten van een nieuwe zinken dakgoot zijn afhankelijk van het aantal benodigde meters. Voor het plaatsen van een zinken dakgoot in Groningen geldt een standaard uurtarief van €54,- inclusief BTW en er worden GEEN voorrijkosten berekend.  

Wilt u uw zinken dakgoot repareren? Door de jarenlange ervaring is Moltmaker een expert op het gebied van dakgootreparatie. Is uw dakgoot aan vervanging toe? Neem dan contact op met Moltmakers. Een offerte op maat ontvangen? Vul dan onze offerte formulier in en ontvang binnen 48 uur een vrijblijvende offerte.  

Naast lood- en zinkwerken kunt u bij Moltmaker installatie- & dakdekkersbedrijf ook terecht voor dak een gratis dakinspectie, lood, loodgieterswerkzaamheden, installatiewerkzaamheden en verstoppingen.  

Een klus voor Klaas?

Helaas kunnen we door drukte momenteel geen opdrachten aannemen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Review Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker Groningen

Super Service; zelfde dag probleem verholpen; vriendelijk en kennis van zaken Kortom: een 10!

-T. van Breukelen

Benieuwd naar meer recensies? Bekijk deze dan hier.