06 15263473

klaas moltmaker logo

Wat doet een loodgieter?  

De meeste mensen zullen wel weten wat een loodgieter is, of hebben er al wel eens een moeten bellen. De bekendste werkzaamheden van een loodgieter zijn vaak het vervangen van een leiding of een verstopte gootsteen oplossen. Maar wat doet een loodgieter nou eigenlijk precies en waarvoor kun je een loodgieter allemaal bellen. We leggen het voor je uit.  

Werkzaamheden van een loodgieter: 

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Een klus voor Klaas?

Geef je klus door via het formulier en wij nemen snel contact met je op

Loodgieter in het kort  

Het loodgieters vak is erg breed en een loodgieter houdt zich dan ook bezig met veel verschillende taken. Kort gezegd zijn de belangrijkste taken van een loodgieter: het repareren en verleggen van leidingen. Ook het oplossen en onderhouden hiervan behoort tot de werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen in verschillende categorieën worden opgedeeld. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder.  

Soorten loodgieters 

 Reparatie loodgieters 

Veel mensen hebben het wel eens meegemaakt: een lekkage, of een wc die niet meer doorspoelt. Voor deze kleine punten kun je een loodgieter inschakelen. Zij kijken waar het probleem en de knelpunten zitten en lossen dit vakkundig voor je op. Oude onderdelen worden vervangen, zodat je weer vooruit kunt.  

Installatie loodgieters 

Daarnaast zijn er ook installatie loodgieters. Zij voeren vaak klussen uit bij nieuwbouw of bij verbouw van bestaande woningen. Als je jouw badkamer gaat verbouwen kan een loodgieter nieuwe leidingen leggen. Bij een nieuwbouwproject kan de loodgieter alle leidingen op maat maken.  

Onderhoud loodgieters 

Naast het repareren is onderhoud ook een belangrijke bezigheid van een loodgieter. Als er bijvoorbeeld installatieklussen zijn uitgevoerd zoals een nieuwe cv, dan moet deze ook een paar keer per jaar onderhouden worden. Onderdelen slijten nou eenmaal en kunnen eenmaal kapot storingen veroorzaken. Het is beter om storingen te voorkomen en hiervoor is onderhoud belangrijk.  

Wat doet een loodgieter het vaakst?  

Een loodgieter heeft een groot takenpakket, maar er zijn natuurlijk een aantal werkzaamheden die hij het meest uitvoert.  

Werkzaamheden van een loodgieter #1: lekkage 

Iets waar veel mensen mee te maken krijgen is lekkage of vocht in huis. Vlekken op de muren, plassen water op de vloer. Hiervoor kun je een gespecialiseerde loodgieter inhuren. Deze kan de lekkages verhelpen maar ook voorkomen. Het is vaak lastig om de oorzaak van de lekkage te vinden en een loodgieter kan hierbij helpen. Voor vochtbestrijding kun je ook bij de loodgieter terecht.  

Werkzaamheden van een loodgieter #2: aanleggen, onderhoud en vervangen leidingen 

Door een woning lopen enorm veel leidingen. Om lekkages te voorkomen is het onderhouden van leidingen heel belangrijk. Dit is dan ook werk vooor de loodgieter. Daarnaast kunnen ze nieuwe leidingen aanleggen en versleten leidingen vervangen.  

Werkzaamheden van een loodgieter #3: verstopping 

Niet alleen lekkages zijn een veel voorkomend probleem, verstopping mag ook niet ontbreken op het lijstje. Water dat niet meer wegloopt in de douche, de wc of de wasbak. Een loodgieter kan deze verstoppingen verhelpen in woningen. Een loodgieter heeft hiervoor ook speciaal gereedschap.  

Werkzaamheden van een loodgieter #4: installaties 

Loodgieters krijgen vaak ook klussen zoals de installatie van sanitair, cv-ketels, verwarmingssystemen en toiletten. Hiervoor kun je dus ook een loodgieter in schakelen. Daarnaast is het onderhoud van deze installaties dus heel belangrijk. Lang niet iedereen weet bijvoorbeeld hoe een CV ontlucht moet worden.  

Loodgieter in Groningen 

Ben je nu op zoek naar een goede loodgieter die dit allemaal kan? Bij Moltmaker kunnen we je als installateur en loodgieter helpen met onder andere lekkage, verstopping maar ook voor installaties ben je bij ons aan het juiste adres. Denk aan sanitair, of riolering.

En is er haast bij? Ook voor spoed kun je bij ons terecht!  

Contact

 

Review Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker Groningen

Super Service; zelfde dag probleem verholpen; vriendelijk en kennis van zaken Kortom: een 10!

-T. van Breukelen

Benieuwd naar meer recensies? Bekijk deze dan hier.