06 15263473

klaas moltmaker logo

Wat kost een loodgieter? 

Heb je last van een druppende kraan? Of moet er een nieuwe waterleiding worden aangelegd in jouw woning? Dan heb je een loodgieter nodig. De tarieven van een loodgieter zijn afhankelijk van de klus, echter hebben de meeste loodgieters ook een uurtarief. Maar wat doet een loodgieter eigenlijk allemaal precies en wat kost een loodgieter?  

Wat is een loodgieter?  

Voordat je weet wat een loodgieter kost is het eerst goed om te weten wat hij allemaal doet. Een loodgieter, ook wel installatiemonteur, is iemand die bezig is met het plaatsen, onderhouden en repareren van sanitair, waterleidingen en verwarmingsinstallaties. Wanneer er een probleem voordoet met bijvoorbeeld je toilet, of je wilt je cv-ketel vervangen, dan raadpleegt je een loodgieter (of installatiemonteur). De kosten die een loodgieter in rekening brengt is afhankelijk van een aantal zaken, hier kom ik later op terug. 

Verschillende klussen die een loodgieter doet 

Dus, wat zijn de precieze werkzaamheden van een loodgieter? Een loodgieter is erg veelzijdig en is voor allerlei klussen inzetbaar. Hieronder een lijst van werkzaamheden die een installatiemonteur voor zijn rekening kan nemen: 

 

Wat kost een loodgieter: wij gaan met de klant in gesprek

De kosten van een loodgieter zijn variabel en afhankelijk van de klus. De meeste loodgieters rekenen wel een vast uurtarief, echter kan de invulling van een klus hier invloed op hebben. De ene klus is nou eenmaal eenvoudiger dan de andere klus. Bovendien zijn soms materialen nodig, waardoor het duurder kan uitpakken. Om deze reden gaan wij liever in gesprek met de klant over de omvang van de klus, waarna we de prijs voor de klus kunnen vaststellen.  

Uurtarief loodgieter in Groningen 

Voor de reguliere klussen rekent Moltmaker installatie & dakdekkersbedrijf een standaard loodgieter uurtarief van € 59,90 inclusief btw. Hierbij wordt er minimaal een uur in rekening gebracht, vervolgens wordt er per 30 minuten gerekend. 

Wat kost een loodgieter: kosten ontstopping 

Voor ontstoppingen rekent Moltmaker installatie & dakdekkersbedrijf een vast tarief, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen eenvoudige ontstoppingen en complete ontstoppingen. De onderstaande prijzen zijn de tarieven voor het eerste uur: 

Spoedklus: uurtarief loodgieter  

Het kan ook voorkomen dat je een spoedklus hebt voor je loodgieter, dit is geen probleem. Moltmaker installatie & dakdekkersbedrijf is naast kantoortijden ook ‘s avonds en op zaterdag beschikbaar. Voor de spoedklussen buiten de standaard werktijden wordt er een loodgieter uurtarief van € 75,00 per uur inclusief btw in rekening gebracht.

Loodgieter in Groningen 

Heb je een loodgieter nodig in omgeving Groningen? Moltmaker installatie & dakdekkersbedrijf staat voor je klaar! Met ruim 30 jaar ervaring en een gemiddelde klantbeoordeling van 8.8 kunt u ervan uitgaan dat wij kwaliteit leveren. Klaas is een ervaren monteur die werkt tegen een voordelig uurtarief. Naast de normale uren, kun je bij klaas ‘s avonds en op zaterdag terecht. Wacht niet langer! Neem nu contact op met de loodgieter van Groningen. 

Zoekt u een dakdekker?

Zoek je geen loodgieter maar een dakdekker? Ook dan ben je bij Moltmaker aan het juiste adres. Lees alles over de kosten van een dakdekker of klik hier om de alles te lezen over dakbedekking of dakinspectie van Moltmaker.

Een klus voor Klaas?

Helaas kunnen we door drukte momenteel geen opdrachten aannemen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Review Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker GroningenReview Moltmaker Groningen

Super Service; zelfde dag probleem verholpen; vriendelijk en kennis van zaken Kortom: een 10!

-T. van Breukelen

Benieuwd naar meer recensies? Bekijk deze dan hier.